Kurssit

2012 kurssilaisten PisankamuniaPISANKA Kurssi - PÄÄSIÄISMUNIEN KORISTELU VAHATEKNIIKALLA

Pidän pisanka kursseja työhuoneellani ja sovitusti erilaisissa työyhteisöissä. Kurssit ovat yleensä noin pari kuukautta ennen pääsiäistä. Kurssejani on ollut mm kouluissa, seurakunnissa ja virkistyspäivillä yrityksissä.

Kurssit joko asiakkaan luona tai työhuoneellani ovat yleensä yksi tai kaksipäiväisiä.

Jos kiinnostuit saamaan kurssin työpaikallesi, ota yhteyttä! Tulen mielelläni!


Tässä alla pientä ohjeistusta ennen kurssia:

Tervetuloa maalaamaan ukrainalaistyylisiä pisanka pääsäismunia vahatekniikalla! Menetelmä on helppo ja se sopii myös lapsille kymmenestä vuodesta ylöspäin.

Kurssilla kerron munanmaalauksen perinteistä, tuon materiaalia aiheesta, värit, vahan, kuviomalleja ja opetan tekniikan. Kurssin luonne on rentouttava ja luova. Kotiisi saat mukaan hienot pääsiäismunat!

Mukaan tarvitset tyhjiä kanamunia, suosittelen että Sinulla on niitä ainakin 10 kpl. Määrään vaikuttaa tietysti se kuinka paljon aiot maalata. Munat voivat olla valkoisia ja/tai ruskeita, mutta yritä valita sileäpintaisia, myös ankan ja hanhenmunat käyvät. Lisäksi tarvitset seuraavat tarvikkeet: työalusta pöydän suojaksi , n 4 tuikkukynttilää, muovinen kukkaruukku (ns. istutus/kertakäyttöruukku, halkaisija n 12 cm, sellainen missä on monta reikää pohjassa), vanha metallinen ruokalusikka, tyhjä matala peltipurkki esim. ananas, täysi talouspaperirulla, lasipurkin kansia 3-5kpl, erikokoisia nuppineuloja, lyijykyniä yhtä monta kuin nuppineuloja ja syvä kertakäyttölautanen. Jos sinulla on vanhanaikainen puuvartinen mustekynä, jota et enää käytä, ota se mukaan.

Ohjeet munan tyhjennykseen:

Tuon pumppuja kurssille. Seuraavan päivän munat voimme tyhjentää paikan päällä, mutta ensimmäisen kurssipäivän munat sinun tulee tyhjentää kotona. Puhaltamalla: tee nuppineulan kokoiset reiät munan molempiin päihin esim. terävällä sukkapuikolla tai ohuella veitsen kärjellä ja puhalla sisus ulos. Reikä ei saa olla iso! Pumpulla: askartelukaupasta saatavalla munan tyhjennyspumpulla, jolloin munaan tehdään yksi reikä. Tarkat ohjeet ovat paketissa. Apteekissa on saatavilla myös ns. korvapumppuja. Vinkki: huoneenlämpöiset munat tyhjenevät helpommin. Puhalla tai pumppaa varovasti, sillä kuori halkeaa helposti. Tyhjennyksen jälkeen muna pestään huolellisesti astianpesuaineella. Älä raaputa pintaa. Munassa oleva leima ei irtoa, eikä haittaa. Lopuksi pyyhi munat etikalla, jotta kaikki rasva lähtee pois. Munan tulee kuivua vuorokausi ennen maalaamista! Jos munaan on tullut halkeama, sitä ei voi maalata vahatekniikalla. Jos tyhjennät kurssilla munia, ota etikkapullo mukaan.

Yhden munan maalaamiseen menee kymmenestä minuutista kuuteen tuntiin, riippuen maalattavasta kuviosta.


Tiedustelut ja ilmottautuminen Anitta Ruotsalainen 040-5293625, anitta.ingamaj@gmail.com